Instagram marketing voor voedingscoaches

(diëtisten, gewichtsconsulenten, (natuur)voedingsdeskundigen, hormoonfactor trainers en andere voedingsadviseurs met een eigen praktijk)

Instagram groeit ontzettend snel de afgelopen jaren en is hét visuele platform om meer van jou, je praktijk en jouw expertise te laten zien. Maar hoe kan het dat sommige accounts duizenden volgers hebben en andere accounts maar niet lijken te groeien? Dat vroeg ik mezelf ook af en daarom ben ik op onderzoek uit gegaan. Ik volgde diverse cursussen over Instagram marketing, probeerde als Zeeuwse Foodie van alles uit en wist de formule te kraken. Binnen 2 jaar groeide ik naar 2000 volgers. En geen gewone volgers, maar doelgroep volgers. Volgers die blij worden van mij, mijn producten en diensten, dus potentiële klanten. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met jou, zodat jij op een authentieke manier kunt groeien naar meer volgers en dus meer bereik voor jouw praktijk!

Herkenbaar?

  • Je hebt een Instagram account voor je praktijk, maar doet zomaar wat.
  • Je hebt geen idee hoe Instagram werkt en wat je er allemaal mee kan.
  • Je besteed (veel) tijd aan social media, maar het levert weinig op.
  • Je weet niet waar je steeds nieuwe inspiratie vandaan moet halen.
  • Je wilt graag meer volgers én meer klanten krijgen via Instagram.
  • Je begrijpt weinig van het gebruik van hashtags.
  • Je wilt graag mooiere content creëren en meer interactie krijgen.
  • Je bent misschien nog helemaal niet begonnen met Instagram, omdat je er tegenop ziet om alles zelf uit te zoeken.

Wil jij…

… weten wat wel en niet werkt als voedingscoach op Instagram, zonder dat allemaal zelf uit te zoeken?

… leren hoe je jouw verhaal vertaalt naar unieke beelden en teksten, zodat je een band opbouwt met je volgers?

… een groeistrategie voor Instagram zonder verkooptrucjes en wat past bij jou?

… meer naamsbekendheid zodat je potentiële klanten voor jouw praktijk kunt aantrekken?

… Instagram voor jou laten werken in plaats van andersom én er ook nog plezier uit halen?

Dan is deze online cursus Instagram marketing precies wat jij nodig hebt!

 

Wat ga je allemaal leren?

Jouw unieke verhaal

We beginnen bij het begin. Wie ben jij, wat heb jij te vertellen op Instagram en aan wie? Hoe zorg je ervoor dat jij uniek en onderscheidend bent?

Hashtag onderzoek

Leer de juiste hashtags te vinden én te gebruiken om er voor te zorgen dat jouw berichten nu wél gezien worden door je volgers en potentiële klanten.

Account basics

Hoe gebruik je Instagram en wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe schrijf je een goede bio, hoe maak je gebruik van linkjes en waar vind je de statistieken?

Groeiformules

Ga jij voor de quick win of wil je liever slow and steady? Ik laat je verschillende methodes zien om te groeien, zodat jij kunt kiezen wat bij jou past.

Pakkende content

Hoe zorg je er voor dat mensen stoppen met scrollen bij jouw berichten? Hoe maak je een mooie foto of afbeelding en welke tekst past er bij?

Stories & IG TV

Leuk, die korte verhalen, maar wat kun je er nu eigenlijk mee en hoe zet je het in voor meer bereik? En wat zijn de voordelen van IG TV?

Planning en strategie

Hoe vaak en wanneer moet je posten? En hoe zorg je er voor dat je dit ook daadwerkelijk doet, zonder dat het je steeds veel tijd kost?

Winst creëeren

Hoe maak je van je volgers ook daadwerkelijk klanten, zonder het gevoel te hebben dat je ze iets aansmeert? En wat kun je met advertenties doen?
Praktische info: de cursus Instagram marketing voor voedingscoaches is een online cursus en dus te volgen waar en wanneer jij wilt. De cursus bestaat uit videolessen met werkbladen en handige PDF printables om snel en eenvoudig aan de slag te gaan. Je volgt de cursus zelfstandig, dus zonder begeleiding. Om de dag krijg je een e-mail met toegang tot een nieuwe les, maar je kunt deze verder in jouw eigen tempo volgen. Je kunt alle lessen daarna ook nog gewoon onbeperkt terug kijken én je wordt gratis op de hoogte gehouden van nieuwe lessen en updates.

Mijn Instagram ervaring

Pas eind 2016 begon ik met Instagram, toen ik ging bloggen als Zeeuwse Foodie. Achteraf heb ik daar een beetje spijt van, want juist in die periode werd het Instagram algoritme ingevoerd en werd het moelijker om snel te groeien. Toch groeide mijn liefde voor Instagram al snel en ontdekte ik ook veel voordelen. Enerzijds omdat ik hou van mooie beelden en graag creatief bezig ben. Anderzijds omdat Instagram het iets makkelijker maakt dan Facebook om te groeien zonder advertentiebudget. Ik probeerde zelf heel veel uit en groeide in 2 jaar tijd naar ruim 2000 volgers, maar wilde graag meer. In 2018 volgde ik daarom diverse cursussen, waar ik ontzettend veel leerde over het inzetten van Instagram als marketingmiddel. Al mijn kennis en ervaring heb ik gebundeld in deze cursus voor voedingscoaches, zodat jij er niet zoveel geld en tijd aan hoeft te besteden als ik deed, maar toch weet hoe je Instagram succesvol inzet voor je praktijk.

Let op! Ik geloof dat wij als voedingsdeskundigen mogen staan voor onze expertise en voor de waarde van onze adviezen. Als jij je werk ziet als liefdadigheid en niet gericht bent op het neerzetten van een succesvolle én winstgevende praktijk, is deze cursus wellicht niet iets voor jou. Ook is deze cursus niet voor jou als je op zoek bent naar een snelle oplossing voor het krijgen van veel volgers of wanneer je eigenlijk geen zin hebt om tijd vrij te maken om te werken AAN jouw bedrijf. Ik leer jou graag om op een authentieke manier te groeien en een band op te bouwen met jouw volgers, zodat je de drempel verkleint om daadwerkelijk klant bij jou te worden. Dit kost tijd, moeite, een beetje geduld en vooral ook wat lef!

Helaas, de aanmeld termijn voor de pilot is voorbij en de inschrijving is dus gesloten. 26 voedingscoaches hebben de cursus gevolgd en momenteel vernieuw ik de cursus op basis van de feedback. Vanaf najaar 2020 kun je meedoen aan de vernieuwde cursus!